Зробити безкоштовний сайт з uCoz
       14.05.2024, Вівторок
     Асоціація громадських організацій "НАРОДНА СИЛА"  e-mail: narodnasyla@at.ua

Папуга О.Д. Голова АГО "Народна Сила"
Папуга 
Олександр Дмитрович
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Звернення до Голови Верховної Ради України
11:09
Звернення до Голови Верховної Ради України

Звернення до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. (Надіслане) 


 ЗВЕРНЕННЯ

    Асоціація громадських організацій «Народна Сла», яка складається із 35 громадських організацій і об’єднує своїм членством понад 40 тисяч осіб з числа людей, які ліквідували аварію на ЧАЕС, ветеранів війни та праці, дітей війни, колишніх військових та правоохоронців, працівників малого та середнього бізнесу, культури, освіти та спорту, пенсіонерів, молоді та інших верств населення стурбована суспільно – політичною ситуацією в Україні, і засуджує сепаратизм, радикалізм в суспільстві, елементи тероризму тощо.

   Громадські лідери виступають проти злочинів до мирного населення, вбивств, викрадення людей, фактів катування та тортур мирних протестувальників, масових побиттів студентів, журналістів, лікарів, а також їх переслідування.

     Внаслідок бездіяльності законодавчої і виконавчої влади та неоправданого зволікання опозиційних політичних лідерів на ці негативні тенденції та тотальну корупцію, виникла величезна загроза державності, конституційному ладу в Україні та розколу в державі, оскільки Євромайдан може перерости у громадянську війну із жертвами та руйнаціями.

     Згідно Конституції України єдиним джерелом влади в Україні є її народ, який має право здійснювати владні функції безпосередньо, а тому вимагаємо:

1. Забезпечити вжиття правових заходів, щодо повернення України до парламентської республіки та Конституції 2004 року (з внесенням відповідних змін), оскільки Основний Закон гарантує, що право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить винятково народові і влада не може бути узурпована державою.

2. Утворити технічний або коаліційний уряд народної довіри.

3. Для відновлення конституційного ладу утворити тимчасовий державний орган (комісію) з числа представників правоохоронних органів, громадських організацій, активістів Євромайдану, журналістів та правозахисників, який  узагальнить та розслідує факти вбивств, тортур, переслідувань мітингувальників, журналістів та лікарів і вирішити питання про притягнення причетних владних посадовців та виконавців до правової відповідальності.

4. Провести у 2014 році в Україні позачергові Президентські та Парламентські вибори.

5. Реформувати органи прокуратури та створити незалежну судову владу шляхом самоврядування, а також затвердити правовий механізм відкликання суддів територіальною громадою.

6.  З метою більш ефективного запровадження місцевого народовладдя  надати  право народу України самостійно  визначатися щодо обрання місцевих органів влади, забезпечивши зміни в законодавстві щодо:

6.1. Обрання голів та депутатів обласних, районних і міських рад жителями відповідних територіальних громад.

6.2. Створення обласними, районними та міськими радами виконавчих комітетів, які будуть виконувати функції по забезпеченню життєдіяльності територіальних громад.

6.3. Створення муніципальної міліції, діяльність якої буде координуватися місцевими органами влади.

6.4. Ліквідації обласних, районних та міських адміністрацій.

6.5. Розробки механізму, згідно якого б кошти залишалися на життєдіяльність та розвиток територіальних громад, а на утримання центральних органів влади і інші потреби загальнодержавного значення мають бути відповідні відрахування.

6.6.Створення чіткого дієвого механізму відкликання жителями територіальних громад голів та депутатів обласних, районних, міських  і сільських рад у разі не виконаннями ними своїх повноважень.

7.   Після досконалення законодавчої бази провести вибори до місцевих рад.

 

Затверджено на засіданні

Ради АГО «Народна Сила»

Протокол № 16 від 14.02.14 р.

Переглядів: 975 | Додав: -==klim==- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]