Зробити безкоштовний сайт з uCoz
       28.04.2024, Неділя
     Асоціація громадських організацій "НАРОДНА СИЛА"  e-mail: narodnasyla@at.ua

Папуга О.Д. Голова АГО "Народна Сила"
Папуга 
Олександр Дмитрович
Головна » 2016 » Листопад » 28 » Відкритість засобів масової інформації для громадських організацій м. Хмельницького
15:24
Відкритість засобів масової інформації для громадських організацій м. Хмельницького

 

Шановні керівники засобів масової інформації та громадських організацій, громадських рад, асоціацій!

 

Громадські організації, громадські ради, асоціації Хмельниччини працюють над створенням сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства, підприємництва та налагодження взаємовигідної співпраці між бізнесом та державою.

Усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль громадського та журналістського середовищ для забезпечення своєчасного, повного й об’єктивного інформування громадськості про діяльність органів влади та окремих її представників,   бажаючи виробити ефективний механізм координації дій засобів масової інформації, громадських організацій стосовно інформування суспільства про роботу народних обранців, ухвалені ними рішення, що можуть становити громадський інтерес пропонуємо прийняти участь в засіданні на тему «Відкритість засобів масової інформації для громадських організацій м. Хмельницького».

Засідання відбудеться 29.11.2016 о 11-00 в Конференц-залі Хмельницької торгово-промислової палати за адресою м. Хмельницький, вул. Подільська, буд. 109/1.

Планується, що учасники засідання, а це представники громадських організацій, засобів масової інформації, розглянуть проблеми практичного втілення демократичних стандартів взаємодії громадських організацій та засобів масової інформації, можливості рівного доступу громадських організацій до ЗМІ. За умови позитивного розгляду питання передбачається підписання Меморандуму про взаємодію громадських організацій м. Хмельницького та ЗМІ (проект додається).

Просимо Вас сприяти інформуванню громадськості щодо проведення вище вказаного заходу з метою розширення кола учасників та запрошуємо Вас прийняти участь.

За дорученням ініціативної групи, з повагою

 

Голова Ради ТВ ВГО «Асоціація платників

податків України»

у Хмельницькій області

Семків Р.Р.

 

 

Проект

 

Меморандум

про взаємодію громадських організацій м. Хмельницького та засобів масової інформації

 

Представники громадських організацій, громадських рад, асоціацій (далі – громадських організацій) та засобів масової інформації – учасники круглого столу «Відкритість засобів масової інформації для громадських організацій м. Хмельницького», –

- критично оцінюючи заходи, що вживаються щодо попередження та протидії корупції, підтримуючи громадські ініціативи про приєднання до безкомпромісної боротьби з корупцією і активної реалізації громадянських ініціатив у протидії корупції, забезпечення прозорості та відкритості в державному управлінні;

- обговоривши проблеми практичного втілення демократичних стандартів взаємодії громадських організацій та засобів масової інформації, можливості рівного доступу громадських організацій до ЗМІ,

- усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль громадського та журналістського середовищ для забезпечення своєчасного, повного й об’єктивного інформування громадськості про діяльність органів влади та окремих її представників,

-   бажаючи виробити ефективний механізм координації дій журналістів, громадських організацій стосовно інформування суспільства про роботу народних обранців, ухвалені ними рішення, що можуть становити громадський інтерес,

- сприяючи впровадженню ініціатив громадського суспільства, спрямованих на налагодження конструктивного діалогу між громадськими активістами, та журналістами,

- визнаючи, що свобода вираження поглядів згідно із загальновизнаними міжнародними стандартами прав людини, може підлягати обмеженням, у тому числі для захисту репутації чи прав інших осіб, для запобігання розголошенню конфіденційної інформації

домовилися про:

  1. Взаємодію та координацію діяльності громадських організацій і засобів масової інформації при здійсненні останніми професійної діяльності для задоволення потреб громадськості щодо висвітлення суспільно-важливої інформації через налагодження конструктивного діалогу, що є основною метою цього Меморандуму.

  2. Меморандум вважається документом, на підставі якого громадські активісти та журналісти докладатимуть зусиль для здійснення координації їх дій, спрямованих на досягнення мети Меморандуму.

  3. Основними формами реалізації положень Меморандуму є надання, оприлюднення анонсів щодо запланованих заходів, прес-релізів стосовно заходів проведених громадськими організаціями, а також інтерв’ювання громадських активістів, проведення спільних заходів громадських організацій і засобів масової інформації.

  4. Забезпеченню ефективної співпраці засобів масової інформації і громадських організацій сприятиме створення рубрик, телепрограм «Громадськість інформує» з чітко визначеною періодичністю і об’ємом тексту, тривалістю теле-радіо програм.

  5. Учасники Меморандуму зобов’язуються проявляти тактовність, неупередженість, об’єктивність у спілкуванні, дотримуючись вимог, встановлених чинним законодавством України та правилами журналістської етики.

  6. Громадські організації та ЗМІ намагатимуться виділяти достатні людські та фінансові ресурси, у межах їх можливостей, а також залучати ресурси з інших не заборонених законодавством джерел для реалізації положень Меморандуму.

  7. Учасники зобов’язуються проводити щомісячно 5-го числа робочі зустрічі для доведення до відома громадськості інформації про стан співпраці та обговорення питань, що становлять суспільний інтерес. На робочій зустрічі обиратиметься координатор, терміном на три місяці. Після надходження пропозицій щодо необхідності висвітлення певної тематики в засобах масової інформації визначає виконавця/учасника з врахуванням статутної діяльності громадської організації.

Меморандум за згодою учасників оприлюднюється в засобах масової інформації і набуває чинності з моменту його проголошення.

 

Склад ініціативної групи:

  • АГО «Народна сила»;

  • Регіональна рада підприємців Хмельницької області;

  • Рада територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» у Хмельницькій області.

  • Громадська рада при Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області

 

Переглядів: 348 | Додав: -==klim==- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]