Зробити безкоштовний сайт з uCoz
       29.04.2024, Понеділок
     Асоціація громадських організацій "НАРОДНА СИЛА"  e-mail: narodnasyla@at.ua

Папуга О.Д. Голова АГО "Народна Сила"
Папуга 
Олександр Дмитрович
Головна » 2017 » Червень » 28 » НАРОДНА СИЛА виносить питання, щодо захисту прав учасників бойових дій, на розгляд Громадської ради при Хмельницькій ОДА
22:30
НАРОДНА СИЛА виносить питання, щодо захисту прав учасників бойових дій, на розгляд Громадської ради при Хмельницькій ОДА

Голові Хмельницької

обласної державної адміністрації

Корнійчуку О.О.

 

 

Шановний Олександре Олександровичу!

 

               Громадська рада при Хмельницькій обласній державній адміністрації, просить Вас взяти під контроль питання, щодо виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в частині забезпечення жилою площею учасників бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов'язків військової служби, у тому числі за рахунок жилої площі, що передається міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями у розпорядження місцевих рад та державних адміністрацій, - протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.

 

 

Голові Хмельницької

обласної державної адміністрації

Корнійчуку О.О.

 

 

Шановний Олександре Олександровичу!

 

                 Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.

               Протягом останніх років учасники бойових дій в місті Хмельницькому отримували зазначену допомогу через управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради за поданням списків Хмельницьким об'єднаним міським військовим комісаріатом.

               На сьогоднішній день, з не відомих причин, списки учасників бойових дій в управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради не подані. Для отримання допомоги необхідно кожному учаснику бойових дій особисто йти в управління праці та соціального захисту населення і подавати необхідні документи, про що їм не доведено.

              В результаті такої бюрократії, станом на 10 травня 2017 року за словами працівника управління праці та соціального захисту населення допомогу отримали лише 300 учасників бойових дій з 5000 (орієнтовано), хоча кошти для виплати допомоги є в наявності.

            Просимо Вас розібратись в виниклій ситуації і ігноруванні Хмельницьким об'єднаним міським військовим комісаріатом подачі списку учасників бойових дій в управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради для виплати разової грошової допомоги.

 

 

 Кожному адресату окремо:

Голові Верховної Ради України

Прем’єр-міністру України

Депутатам Верховної Ради України від Хмельницької області

 

 

             Громадська рада при Хмельницькій обласній державній адміністрації, обговоривши питання забезпечення житлом учасників бойових дій, просить Вас забезпечити виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в частині пункту 15) статті 12 по наданню учасникам бойових дій позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків і подвірних будівель, приєднання їх до інженерних мереж, комунікацій, а також позики на будівництво або придбання дачних будинків і благоустрій садових ділянок з погашенням її протягом 10 років починаючи з п'ятого року після закінчення будівництва. Зазначені позики надаються у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

                 На сьогоднішній день патріоти українського народу захищають нашу землю від окупантів. Більшість з них не мають власного житла, що позбавляє їх змоги нормально жити, заводити сім’ю.

                В усіх цивілізованих державах надаються кредити на придбання або будівництво житла з мінімальними процентами або без таких кожному громадянину.

                В нашій державі про таке можна тільки мріяти. Тому зробіть щось добре для тих, хто дивився смерті в очі, забезпечте виконання вже прийнятого Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і люди будуть вам вдячні.

 

 

 

 

Переглядів: 287 | Додав: -==klim==- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]