Зробити безкоштовний сайт з uCoz
       13.05.2024, Понеділок
     Асоціація громадських організацій "НАРОДНА СИЛА"  e-mail: narodnasyla@at.ua

Папуга О.Д. Голова АГО "Народна Сила"
Папуга 
Олександр Дмитрович
Головна » 2013 » Грудень » 13 » «Мета АГО «Народна сила» – влада для людей»
22:53
«Мета АГО «Народна сила» – влада для людей»

Нещодавно, у м.Хмельницькому створена асоціація громадських організацій «Народна сила». Яка мета і завдання цієї асоціації – про це розмова з депутатом міської ради, почесним громадянином міста Хмельницького, головою асоціації Іваном Бухалом.

- Іване Васильовичу, серед ділових кіл міста ходять чутки про те, що невгамовний Бухал щось знову затіває… То яку ж мету Ви насправді поставили ?

Перш за все хочу сказати: якщо про людину говорять – значить цікавляться нею, а якщо у суспільстві щось викликає здоровий інтерес – це означає, що людина на правильному шляху. Створити таку асоціацію я думав вже давно, але, мабуть, на все свій час і саме зараз він настав. Ось, приміром, у нас в Хмельницькому зареєстровано 302 організації, з яких насправді діючих – менше половини. Тобто аналіз існуючих організацій показує, що вони створені з метою підтримки окремих громадян, але немає ефективності їхньої роботи тому, що їх, по-перше, багато, а по-друге,вони не мають підтримки як з боку влади так і громади, і працюють самотужки. Тому мета нашої асоціації – це об’єднання і підтримкаорганізацій міста і вирішення їх проблем.

- На мою думку, вирішення будь-якої проблеми у наш час – це, перш за все, фінансування. Отже, яким чином ви збираєтесь вирішувати проблеми громади міста?

Зрозуміло, що фінансові питання – це важливо і від них нікуди не дінешся. Та попри все, більшість питань з поліпшення життя жителів міста не потребує ніяких фінансових витрат. Низка проблем і негараздів, які, приміром, стосуються порушень норм проживання чи етики поведінки існують в місті тільки тому, що до них звикли і вони стали нормою співіснування, а байдужість до цих проблем не викликає ніякого обурення. Тому змістом діяльності АГО «Народна сила» є, насамперед, спілкування з кожною небайдужою людиною в місті, вивчення громадської думки, її аналіз та формування конкретних завдань і способів їх вирішення. Так, для вирішення багатьох проблем, ясна річ, потрібні гроші. Сьогодні ми ще в стадії «новонародженого», але коли ми, образно кажучи, станемо на ноги, то створимо гопрозрахункове підприємство, яке буде заробляти кошти і підтримувати нашу ідеологію.

- Ідеологія – річ дуже серйозна, вона завжди рухає хід життя та історії суспільства. Що Ваша асоціація буде робити в першу чергу і чи є вже якісь напрацювання?

- Хочу наголосити, що ми відкриті для широкого спілкування для всіх. Адже, спілкуючись з людьми я переконався, що насправді є багато хороших намірів, планів та задумів. Але більшість з них не можуть бути реалізовані тому, що ми з ними залишаємося наодинці, без розуміння і підтримки. І ось саме цю прогалину, а вірніше прірву між владою і громадою, має намір вирішувати наша асоціація.

Тепер щодо напрацювань. Ми працюємо ще зовсім небагато і, звичайно, великих напрацювань ще не маємо – у нас все попереду. Але вже сьогодні можу сказати, що до нас звертаються люди щодня. Найбільше турбують людей майнові і земельні питання, скарги по невчасній відповіді з державних структур, вирішення спірних питань з владними структурами. Так, нещодавно до нас звернулися громадяни Сирії, які постраждали в своїй країні від громадянської війни. Я, в першу чергу, вислухав низку їхніх проблем і, зрозумівши їхню суть, підняв їхні питання як на місці, так і на рівні Києва. І хочу сказати, що вони у нас сьогодні на особливому контролі.

Крім того, для малозабезпечених верств населення у нас діятиме безкоштовна юридична консультація. Тому просимо звертатися усіх громадян за адресою: м.Хмельницький, вул.Проскурівська 2, к.41, тел.(0382) 70-36-23.

Крім того, користуючись нагодою, напередодні свята Пасхи і Дня Перемоги, хочу побажати усім хмельничанам, перш за все, гідно зустріти ці світлі дні у радості і смиренності, згадати про своїх рідних і близьких, привітати і відвідати їх, по своїй силі їм допомогти. І, звичайно, завжди пам’ятати якою ціною завойоване для нас мирне небо над головою, пам’ятати, щоб гідно жити і бути достойними пам’яті наших предків, які віддали своє життя за наше сьогодення. А майбутнє у нашого народу є і я в це щиро вірю!

Матеріал газети "Твій погляд".

Переглядів: 362 | Додав: -==klim==- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]