Зробити безкоштовний сайт з uCoz
       28.04.2024, Неділя
     Асоціація громадських організацій "НАРОДНА СИЛА"  e-mail: narodnasyla@at.ua

Папуга О.Д. Голова АГО "Народна Сила"
Папуга 
Олександр Дмитрович
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Благодійний аукціон «Ти тільки живи!» у Хмельницькому зібрав понад 30 тисяч гривень для поранених бійців АТО
09:20
Благодійний аукціон «Ти тільки живи!» у Хмельницькому зібрав понад 30 тисяч гривень для поранених бійців АТО

Аукціон такого плану був у Хмельницькому проведений вперше, справжні поціновувачі мистецтва та люди, які просто хотіли пожертвувати свої кошти на потреби поранених бійців АТО знайшли можливість та придбали цінні експонати, які були представлені у виставковій залі Хмельницького обласного музею, тим самим зробивши свій неоціненний внесок у благородну справу.

Через неоголошену війну на Сході України гинуть та втрачають своє здоров’я сотні солдатів. Благодійний аукціон, який відбувся з ініціативи Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків Украни» у Хмельницькій області 11жовтня в обласному художньому музеї - це спосіб допомогти тим, хто ризикував своїм життям в боротьбі за єдину, вільну країну, за почуття власної гідності та за майбутнє своїх дітей – зазначив його Голова Ростислав Семків. До проведення заходу активно долучився Центр допомоги учасника АТО у Хмельницькій області.

На благодійному аукціоні напередодні Дня Захисника були представлені роботи кращих українських художників, митців а також «ізюминка» аукціону, робота відомого скульптора Василя Корчового – бронзове погруддя богині Флори.

Любителі живопису та інших видів мистецтва, які завітали на благодійний аукціон спочатку мали змогу поближче познайомитись з представленими роботами, оцінити свої можливості та обрати для себе саме той експонат, який найбільше припав до душі. Для цього під кожною мистецькою роботою було вказано ім’ я автора та початкова ціна лота. Всього на «живому аукціоні» було представлено 23 лоти.

Після ознайомлення розпочався, власне, сам «живий аукціон». Учасникам торгів була представлена можливість «з молотка» викупити мистецьку роботу за початковою вказаною ціною. Перша представлена художня робота, автором якої є Андрій Нікітін із Івано-Франківська «Осінь в Карпатах», яка була надана Генеральною дирекцією ВГО «Асоціація платників податків України» одразу знайшла свого власника, хмельничанина Миколу Кулика, який запропонував за цю картину 600 гривень.

На залишилися осторонь та відзначилися своєю активною участю у аукціоні голова правління наглядової Ради ТОВ «Бакалія» Долгов Володимир із своєю дружиною, які придбали чотири картини відомих авторів, на загальну суму 16250 тисяч гривень, одну з яких благодійники подарували художньому музею.

Єдиним представником від влади був заступник голови обласної ради - Валерій Лесков, який теж придбав на аукціоні дві картини по 1000 гривень, одну з яких теж передав у подарунок Хмельницькому обласному музею.

Вніс свій внесок у добру справу колишній мер Хмельницького Іван Бухал, який придбав дитячий дерев’яний конструктор ручної роботи відомого скульптора та архітектора В’ячеслава Соколова, за завищеною ціною у 2000 гривень.

Прийняли участь в аукціоні Анатолій Матвейцев, Алла Ординська, Олександр Цюзік, Анатолій Теслюк, Сергій Ковальов.

Енергія різних видів мистецтв надихнула гостей на активну участь в добродійності: за словами організаторів, загалом на аукціоні вдалось продати 18 робіт відомих авторів та тим самим зібрати допомогу пораненим захисникам у сумі 31700 гривень.

Всі отримані кошти будуть спрямовані на надання фінансової підтримки пораненим бійцям АТО на окремий рахунок. Після чого кошти розподілятимуться серед поранених бійців за рішенням Наглядової ради, до складу якої входять представники районів та міст області.

Як зазначив Голова Територіального відділення АППУ Ростислав Семків, ініціатива принесла позитивний результат - і в матеріальному, і в моральному плані. Тому з однодумцями вже всерйоз замислюються над тим, щоб і надалі проводити подібні благодійні заходи і запрошують небайдужих людей активніше долучатися до них.

 

 


 

Переглядів: 450 | Додав: -==klim==- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]